Finistère

Finistère is een van de vier departementen van de regio Bretagne. De andere drie departementen zijn Côtes-d’Armor, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Dit departement ligt aan het uiteinde van het schiereiland Bretagne. Het departement grenst dan ook aan het Kanaal en de Atlantische Oceaan. In het oosten grenst het departement aan de departementen Côtes-d’Armor en Morbihan. Brest, Châteaulin, Morlaix en Quimper zijn de belangrijkste plaatsen in deze streek.

Geschiedenis van het departement Finistère

Het departement was een van de 83 departementen die als gevolg van de Franse Revolutie gecreëerd werden. De geschiedenis van deze streek gaat terug tot aan de Oudheid, toen het gebied bewoond werd door Keltische stammen. Nadat de Romeinen dit gebied veroverden werd de streek bij de Romeinse provincie Gallia Lugdunensis gevoegd. Aan het einde van de derde eeuw na Christus bouwden de Romeinen een versterkte nederzetting vlakbij het hedendaagse Brest, om zo deze streek te kunnen beschermen tegen piraten. Aan het einde van de vierde eeuw na Christus werd het gebied in opdracht van keizer Maximus door de Romeinen afgestaan aan de Britten. Later werd het gebied veroverd door de Franken, waardoor het later in de geschiedenis deel uit ging maken van het Franse koninkrijk.

Finistère vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Finistère een leuke vakantiebestemming. Er is namelijk veel te zien en te beleven. Van uitstapjes naar leuke plaatsen als Brest, Châteaulin, Morlaix en Quimper tot aan bezoekjes aan een van de vele interessante bezienswaardigheden. Zo is een uitstapje naar Point du Raz, een indrukwekkende kaap, meer dan de moeite waard. Ook het Château du Taureau is erg leuk om te bezoeken met het hele gezin. Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming is het departement Finistère een uitstekende keuze!
Finistère

Finistère bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige en veelzijdige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Finistère ook interessant: