Ille-et-Vilaine

Ille-et-Vilaine is een van de vier departementen van de regio Bretagne.Ille-et-Vilaine De overige drie departementen zijn Côtes-d’Armor, Finistère en Morbihan. Het departement is omgeven door de departementen Manche, Mayenne, Maine-et-Loire, Loire-Atlantique, Morbihan en Côtes-d’Armor. De belangrijkste steden in deze streek zijn Fougères-Vitré, Redon, Rennes en Saint-Malo. Dit departement is vernoemd naar de twee rivieren Ille en Vilaine, die samenvloeien in de stad Rennes.

Geschiedenis van het department Ille-et-Vilaine

Het departement was een van de 83 departementen die werden opgericht als gevolg van de Franse Revolutie, in het jaar 1790. Het grondgebied van dit departement behoorde voorheen toe aan de voormalige provincie Bretagne. Dit gebied heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot voor de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Voordat de Romeinen dit gebied veroverden leefde hier een Gallisch volk, dat bekend stond als de Riedones. Nadat de Romeinen dit gebied veroverd hadden, ontstond de plaats Condate Riedonum. Deze plaats groeide dankzij de Romeinen uit tot de belangrijkste plaats in dit gebied. Later in de geschiedenis zou de naam van deze plaats veranderd worden in Rennes.

Ille-et-Vilaine vandaag de dag

Vandaag de dag is Ille-et-Vilaine een leuke streek om te bezoeken. Overal in dit departement zijn de sporen uit het rijke verleden nog goed zichtbaar. Zo zijn er verschillende kastelen die elk de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren, waaronder Fort National, het Château de Vitré en het Château de Fougères. Ook leuk om te bezoeken is de mooie stad Saint-Malo. Hier kunt u onder meer de indrukwekkende kathedraal van Saint-Malo bezichtigen. Ook in de stad Rennes is genoeg te beleven. In het oude centrum van deze stad kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. In het departement Ille-et-Vilaine is genoeg te zien en te beleven. Deze streek is dan ook een prima vakantiebestemming!

Ille-et-Vilaine bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige en veelzijdige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ille-et-Vilaine ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk