Morbihan

Morbihan is een van de vier departementen van Bretagne. De overige drie departementen zijn Côtes-d’Armor, Finistère en Ille-et-Vilaine. Het departement is omgeven door de departementen Finistère in het westen, Côtes-d’Armor in het noorden en Ille-et-Vilaine in het oosten. In het zuiden grenst dit departement aan de Atlantische Oceaan. De belangrijkste plaatsen in deze streek zijn Lorient, Pontivy en Vannes. Deze streek staat al jaren bekend als een een geliefde vakantiebestemming.

Geschiedenis van het department Morbihan

Het departement is een van de 83 departementen die gecreëerd werd als gevolg van de Franse Revolutie. Deze streek bestaat voor een deel uit het grondgebied van het voormalige hertogdom Bretagne en grondgebied van het bisdom Vannes. De naam van het departement komt van het Bretonse Mor-Bihan, wat vrij vertaald ‘kleine zee’ betekent. Deze streek moet al tijdens de prehistorie bewoond zijn geweest. De vele dolmens en menhirs die in dit gebied gevonden zijn vormen hier het bewijs voor. Deze streek in het zuiden van Bretagne staat bekend om deze grote stenen, waarvan niet bekend is waarvoor deze dienden. Door de jaren heen heeft de aanwezigheid van deze bijzondere stenen het departement op de kaart gezet.

Morbihan vandaag de dag

Vandaag de dag is Morbihan een leuke vakantiebestemming. Wilt u de vele indrukwekkende menhirs en dolmens in dit gebied bezoeken? Een bezoekje aan de Megalieten van Carnac is een onvergetelijke ervaring. Dit is een belangrijke vindplaats met meer dan 3000 megalieten en tombes uit 4000 voor Christus. Ook bezoekje aan het kasteel van Josselin, of de indrukwekkende onderzeebootbasis Lorient is de moeite waard. Tot slot zijn ook uitstapjes naar plaatsen als Carnac, het middeleeuwse Vannes, Belle-île-en-Mer en het schiereiland Quiberon meer dan de moeite waard. Het departement Morbihan is dan ook een veelzijdige vakantiebestemming!
Morbihan

Morbihan bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige en veelzijdige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Morbihan ook interessant: