Steden en dorpen in Bretagne

De regio Bretagne is een prachtige vakantiebestemming aan de westkust van Frankrijk.Steden en dorpen in Bretagne Deze veelzijdige regio staat onder meer bekend om zijn rijke geschiedenis en de vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen. Er zijn dan ook veel mooie steden en dorpen in Bretagne te vinden. De regio Bretagne bestaat uit de departementen Côtes-d’Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan. Op deze pagina zijn de leukste steden en dorpen in Bretagne per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste steden en dorpen in Bretagne vinden!

Steden en dorpen in Côtes-d’Armor

Het departement Côtes-d’Armor staat bekend om zijn prachtige kustlijn. Ook zijn er in dit departement vele mooie steden en dorpen te vinden, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement kunt u onder meer de bijzonder mooie plaatsen Dinan en Moncontour bezoeken. Beide plaatsen staan bekend om hun prachtige historische karakter!

Steden en dorpen in Finistère

Ook in het departement Finistère zijn tal van mooie steden en dorpen te vinden. Zo kunt u gerust een dagje doorbrengen in de stad Brest, de stad die bekend staat om zijn belangrijke haven. Uw bezoekje aan Brest is niet compleet zonder het Château de Brest gezien te hebben. In de stad Quimper kunt u urenlang door het mooie historische centrum wandelen en genieten van de vele leuke terrasjes. Ook het mooie middeleeuwse plaatsje Locronan is een bezoekje waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Finistère!

Steden en dorpen in Ille-et-Vilaine

Brengt u uw vakantie door in het departement Ille-et-Vilaine? Dan is een bezoekje aan de prachtige middeleeuwse plaats Vitré meer dan de moeite waard. Deze plaats staat bekend om zijn rijke geschiedenis en om zijn indrukwekkende kasteel. Een bezoekje aan Vitré is dan ook leuk voor het hele gezin. Ook een bezoekje aan de mooie havenstad Saint-Malo is de moeite waard. Deze mooie stad staat onder meer bekend om zijn oude, ommuurde binnenstad!

Steden en dorpen in Morbihan

Het departement Morbihan staat al jaren bekend als een geliefde vakantiebestemming en dat is niet voor niets. Zo zijn er vele mooie steden en dorpen in Morbihan te vinden. Voor de liefhebbers van authentieke plaatsjes is een bezoekje aan Rochefort-en-Terre absoluut aan te raden. Dit historische plaatsje staat bekend als een echt bloemendorp en behoort volgens de kenners tot de mooiste plaatsjes van Frankrijk. Ook een uitstapje naar de grotere plaats Vannes is de moeite waard. Vannes is de hoofdstad van het departement Morbihan en staat bekend om zijn historische centrum, dat door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard is gebleven!