Auray

Auray is een mooi plaatsje aan de golf van Morbihan, in het gelijknamige departement in de regio Bretagne. Deze mooie plaats staat bekend om zijn prachtige vakwerkhuizen en om zijn rijke geschiedenis. De plaats ligt aan de rivier Auray en is meer dan de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Morbihan of elders in de regio Bretagne.

Geschiedenis van Auray

Al vroeg in de geschiedenis was er sprake van menselijke bewoning op de locatie van deze plaats. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de Prehistorie bewoond is geweest, zoals de vele megalieten die in deze omgeving zijn gevonden. In de vijfde eeuw bouwde men een kasteel op de locatie van Auray. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje. Deze plaats groeide uit tot een welvarende handelsstad in de middeleeuwen. Dit kwam met name door de ligging aan de golf van Morbihan, wat handel over zee mogelijk maakte. Bij deze plaats vond in het jaar 1364 een beslissende veldslag plaats tijdens de Successieoorlog van Bretagne tussen de graaf van Monfort en Cherlas-de-Blois, hertog van Bretagne. Laatstgenoemde kwam om in deze strijd. Door de eeuwen heen is men in staat geweest om het historische karakter van Auray te behouden.

Auray vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Morbihan of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan deze mooie plaats absoluut de moeite waard. De combinatie van de charmante, middeleeuwse straatjes en prachtige vakwerkhuizen maakt van Auray een van de mooiste plaatsen in het departement Morbihan. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie plaats kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Uw bezoek aan deze mooie plaats is niet compleet zonder een wandeling door zijn charmante haven: de haven van Saint-Goustan!

Auray bezoeken?

Wilt u deze charmante plaats aan de golf van Morbihan zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Morbihan ook interessant: