Brest

Brest is een mooie stad in de regio Bretagne. De stad ligt in het departement Finistère en staat bekend om zijn belangrijke haven.Brest Zijn militaire haven is na de haven van Toulon de belangrijkste militaire haven van Frankrijk.

Geschiedenis van Brest

Op de locatie van het kasteel van Brest lag ooit een Gallo-Romeinse nederzetting. In het jaar 1631 bouwde men een militaire haven bij deze plaats. Deze militaire haven werd gebouwd in opdracht van Richelieu. De bekende Franse fortenbouwer Vauban voorzag deze haven vanaf 1683 van verschillende verdedigingswerken. Zo kon men deze belangrijke strategische locatie goed verdedigen. Door de eeuwen heen groeide de stad dankzij deze haven uit tot een van de belangrijkste steden in Bretagne. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad nagenoeg volledig verwoest als gevolg van talloze bombardementen. Brest was namelijk de thuishaven van een belangrijke Duitse vloot. Na de oorlog werd de stad heropgebouwd. De architect Jean-Baptiste Mathon ontwierp hierbij het stratenplan. Dankzij deze omvangrijke herstelwerkzaamheden staat deze stad tot op de dag van vandaag bekend als een van de belangrijkste plaatsen in de regio Bretagne.

Brest vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Finistère, of elders in de regio Bretagne, is een bezoekje aan deze stad meer dan de moeite waard. In deze stad is dan ook genoeg te zien en te beleven. Zo kunt u onder meer de middeleeuwse toren Tour Tanguy bezoeken. Hier is een interessant museum gevestigd over de stad. Ook een uitstapje naar Château de Brest is de moeite waard. Dit is het oudste bouwwerk in de stad en kent dan ook een rijke geschiedenis. In de binnenstad zijn tal van leuke winkels en terrasjes te vinden. Voor een uitgebreid bezoek aan deze stad kunt u dan ook gerust een dag de tijd nemen!

Brest bezoeken?

Wilt u deze stad in het departement Finistère in de regio Bretagne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Finistère ook interessant: