Cancale

Cancale is een prachtig stadje in het departement Ille-et-Vilaine.Cancale Het stadje ligt aan de zogenaamde smaragdkust en staat bekend als een stadje van vissers en mossel- en oesterkwekerijen. Cancale staat ook wel bekend als de hoofdstad van de oesters. Liefhebbers van oesters en schelpdieren moeten dit mooie plaatsje met zijn mooie haventje dan ook echt eens bezoeken!

Geschiedenis van Cancale

Het plaatsje kent een rijke geschiedenis. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat er al in de Prehistorie sprake was van menselijke bewoning van dit gebied. Ook zijn er sporen gevonden van een Gallische nederzetting. Toen de Romeinen dit gedeelte van Frankrijk veroverden genoten zij al van de oesters. Door de eeuwen heen groeide Cancale uit tot een belangrijk havenplaatsje en profiteerde het plaatsje van de visvangst en de oesterkwekerijen. Doordat de baai van Mont Saint-Michel rijk is aan plankton, krijgen de oesters hun typerende smaak. Volgens verschillende verhalen was ook de Franse koning Lodewijk XIV een groot liefhebber van oesters. Zo liet hij zijn oesters speciaal vanuit Cancale naar Versailles brengen. Door de eeuwen heen heeft dit mooie plaatsje zijn historische karakter weten te behouden, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de leukste plaatsjes in Ille-et-Vilaine.

Cancale vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Ille-et-Vilaine, in het aangrenzende departement Manche of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan dit schitterende plaatsje meer dan de moeite waard. Voor een leuke wandeling door de mooie haven kunt u gerust enkele uurtjes de tijd nemen. Uw bezoekje aan dit mooie plaatsje is uiteraard niet compleet zonder de bijzonder lekkere oesters geproefd te hebben op een van de vele terrasjes die dit mooie plaatsje rijk is!

Cancale bezoeken?

Wilt u dit prachtige stadje in het departement Ille-et-Vilaine zelf bezoeken en genieten van heerlijke oesters? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ille-et-Vilaine ook interessant: