Concarneau

Concarneau is een versterkte havenplaats aan de Atlantische kust. De plaats ligt in het zuiden van de punt van de regio Bretagne, in het departement Finistère en kent een rijke geschiedenis. Een bezoekje aan deze mooie plaats is dan ook meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de regio Bretagne.

Geschiedenis van Concarneau

De geschiedenis van deze havenplaats begon in de middeleeuwen, toen men een klein plaatsje bouwde op het eilandje Conq in de monding van de rivier. Het plaatsje was eigendom van de abdij van Landévannec. Vanaf de dertiende eeuw na Christus maakte het plaatsje een voortvarende periode door. Het plaatsje was namelijk zeer strategisch gelegen en werd daarom ook voorzien van verdedigingswerken. Laten in de geschiedenis liet de bekende Franse fortenbouwer Vauban de verdedigingswerken verder uitbreiden. Vanaf de achttiende eeuw groeide Concarneau uit tot een belangrijke vissershaven. Ook raakte de plaats bekend bij verschillende schilders en auteurs. Zo schreef onder meer Georges Simeon een van zijn romans tijdens zijn verblijf in Concarneau. Ondanks de turbulente geschiedenis van deze havenplaats staat Concarneau tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Finistère.

Concarneau vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Finistère, of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan deze mooie plaats absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middag de tijd nemen. In het mooie historische centrum kunt u talloze mooie historische gebouwen bekijken. Ook kunt u een wandeling maken over de oude verdedigingsmuren. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u na een fijne wandeling genieten van een heerlijk koel drankje op een van de gezellige terrasjes die in het prachtige historische centrum te vinden zijn!

Concarneau bezoeken?

Wilt u deze mooie versterkte havenplaats in het departement Finistère zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Finistère ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk