Dinan

Dinan is een bijzonder mooie plaats in het departement Côtes-d’Armor, in de regio Bretagne.Dinan De plaats ligt bij de rivier Rance en staat bekend om zijn prachtige oude binnenstad, die is omgeven door een middeleeuwse stadsmuur met poorten.

Geschiedenis van Dinan

De omgeving van de plaats Dinan werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Dit blijkt onder meer uit de aanwezigheid van dolmens elders in de regio Bretagne. Het is waarschijnlijk dat de locatie van deze plaats al in de oudheid werd bewoond. Men neemt aan dat hier ooit een Benedictijns klooster heeft gestaan. Rondom dit klooster zou de plaats Dinan zijn ontstaan. Door de eeuwen heen heeft deze plaats altijd een belangrijke rol vervult. Dit kwam onder meer door de strategische ligging van deze plaats. Nadat de plaats in de veertiende eeuw al een belegering door de Engelsen heeft moeten doorstaan, besloot men in de vijftiende eeuw om de verdedigingswerken van de plaats uit te breiden. Zo werden er onder meer verschillende artillerietorens toegevoegd. Mede dankzij deze verdedigingswerken heeft de plaats haar historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden.

Dinan vandaag de dag

Vandaag de dag is Dinan een plaats die absoluut een bezoekje waard is wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Côtes-d’Armor of elders in de regio Bretagne. Voor een bezoekje aan deze mooie plaats kunt u gerust een dag de tijd nemen, want er is veel te zien en te beleven. Zo kunt u urenlang door het mooie historische centrum wandelen. In het oude stadsgedeelte, de vieille ville, zijn vele mooie vakwerkhuizen uit de zestiende eeuw te bezichtigen. Ook een bezoekje aan het Château de Dinan is de moeite waard. In dit kasteel is een museum gevestigd waar u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van deze mooie plaats. Wanneer u deze plaats heeft bezocht zal het u niet verbazen dat velen vinden dat deze plaats tot de allermooiste plaatsen in Bretagne behoort!
Dinan

Dinan bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côtes-d’Armor ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk