Dinard

Dinard is een mooie badplaats in het noorden van de regio Bretagne, in het departement Ille-et-Vilaine. Deze badplaats ligt aan de monding van de rivier de Rance, tegenover de haven van Saint-Malo. Deze mooie plaats staat bekend om zijn pracht en heeft dan ook de bijnaam “Cannes van het noorden”. Ook noemt men Dinard wel de parel van de Smaragdkust.

Geschiedenis van Dinard

Deze leuke badplaats is ontstaan toen scheepshandelaren van Saint-Malo hier enkele grote huizen bouwden. Zo ontstond er al relatief snel een klein plaatsje. Aan het einde van de negentiende eeuw brak er een belangrijke periode aan voor deze badplaats. Zo ontdekten de Britse en Amerikaanse aristocraten dit plaatsje, waardoor het al snel uitgroeide tot een trendy zomerresort. Deze aristocraten bouwden prachtige villa’s op de kliffen. Hierdoor maakte het plaatsje een zeer voorspoedige periode door. In de jaren dertig van de vorige eeuw kwam deze bloeiperiode tot zijn einde, toen men de voorkeur begon te geven aan de Côte d’Azur. Deze badplaats is er echter in geslaagd om zijn oorspronkelijke karakter te behouden, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste plaatsen in het departement Ille-et-Vilaine!

Dinard vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Ille-et-Vilaine, of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan deze mooie badplaats absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Tijdens uw wandeling door de mooie straatjes van dit plaatsje kunt u genieten van de prachtige historische villa’s. Ook zijn er bij, en rondom deze leuke plaats verschillende mooie stranden en baaien te vinden!
Dinard

Dinard bezoeken?

Wilt u deze mooie badplaats in het departement Ille-et-Vilaine zelf bezoeken en ervaren waarom deze plaats tot de meest geliefde vakantiebestemmingen in dit gedeelte van de regio Bretagne behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ille-et-Vilaine ook interessant: