Locronan

Locronan is een mooi middeleeuws plaatsje in het departement Finistère, in de regio Bretagne. Volgens velen behoort dit plaatsje tot de mooiste en meest karakteristieke plaatsjes van deze regio. Het plaatsje maakt deel uit van de vereniging van de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’. Locronan ligt ongeveer zestien kilometer ten noordoosten van de leuke stad Quimper en is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren.

Geschiedenis van Locronan

Het plaatsje is vernoemd naar zijn stichter, de heilige Saint Ronan. Saint Ronan was een Ierse christelijke missionaris die in de zesde eeuw na Christus naar Bretagne kwam. Het plaatsje is ontstaan rondom een klooster, dat in de zesde eeuw na Christus door Saint Ronan gesticht werd. Het plaatsje kende zijn hoogtijdagen in de vijftiende eeuw. Dankzij de productie van hennep, dat werd gebruikt voor het maken van zeilen, vergaarde het plaatsje grote rijkdom. De hennep uit Locronan werd zelfs internationaal geëxporteerd en gebruikt voor het optuigen van schepen die vanuit de havens van Bretagne opereerden. Door de eeuwen heen is dit plaatsje er in geslaagd zijn oorspronkelijke karakter te behouden. Het is dan ook niet voor niets dat Locronan tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste historische plaatsjes in Bretagne!

Locronan vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Finistère, of elders in de regio Bretagne, is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard. Wanneer u door het plaatsje wandelt en de schitterende huizen ziet, zal het u niet verbazen dat dit plaatsje zo geliefd is. De prachtige historische huizen staand rond het centrale plein met zijn oude waterputten. Het plaatsje is niet heel erg groot. Voor een wandeling door dit mooie plaatsje kunt u desondanks gerust een à twee uur de tijd nemen. Uw bezoek aan dit mooie plaatsje is niet compleet zonder een kijkje te nemen in de prachtige oude kerk uit de vijftiende eeuw.
Locronan

Locronan bezoeken?

Wilt u dit prachtige middeleeuwse plaatsje in het departement Finistère zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Finistère ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk