Moncontour

Moncontour is een prachtig historisch plaatsje in het departement Côtes-d’Armor in de regio Bretagne. Dit plaatsje staat bekend om de prachtige middeleeuwse straatjes en behoort tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk.

Geschiedenis van Moncontour

Moncontour ligt op een strategische locatie, bovenop een heuvel waar de rivieren Evron en Ruisseau de l’Etang samenvloeien. In de elfde eeuw na Christus werd er op deze heuvel een kasteel gebouwd. Rondom dit kasteel ontstond vervolgens het plaatsje Moncontour. Al vroeg in de geschiedenis werd dit plaatsje als een van de belangrijkste plaatsjes in dit gebied beschouwd. Om het plaatsje te beschermen werd het plaatsje volledig ommuurd. Een deel van de verdedigingswerken van het plaatsje werden in de zeventiende eeuw op bevel van Richelieu verwoest. Vanaf de zeventiende eeuw beleefde het plaatsje een periode van economische voorspoed. Het dorpje lag aan een belangrijke handelsroute en dankzij de handel in linnen en jute vergaarde het dorpje veel rijkdom. De sporen van deze welvarende periode zijn tot op de dag van vandaag terug te zien in de vele mooie huizen in het middeleeuwse centrum van het plaatsje.

Moncontour vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit prachtige middeleeuwse plaatsje bekend als een van de mooiste plaatsjes in Bretagne. Brengt u uw vakantie door in het departement Côtes-d’Armor of elders in de regio Bretagne? Dan is een bezoekje aan dit indrukwekkende dorpje meer dan de moeite waard. Het plaatsje zelf is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Wanneer u het plaatsje bezoekt kunt u onder meer de klokkentoren uit de zestiende eeuw bezichtigen. Ook is er nog een gedeelte van de oorspronkelijke stadsmuren te zien. Wanneer u een liefhebber bent van mooie, charmante plaatsjes moet u Moncontour echt eens gezien hebben!

Moncontour bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Côtes-d’Armor ook interessant: