Quimper

Quimper is een leuke plaats in het departement Finistère.Quimper Deze plaats wordt over het algemeen beschouwd als de meest Bretonse stad in Bretagne. De naam van de stad is afgeleid van het Bretonse Kemper, wat samenvloeiing betekent. In deze plaats komen namelijk de rivieren Odet, Steir en Jet samen.

Geschiedenis van Quimper

Het gebied rondom deze plaats werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Toen de Romeinen deze streek veroverden ontstond er een plaatsje bij de rivieren Odet, Steir, en Jet. Na de val van het Romeinse Rijk groeide deze plaats uit tot de hoofdstad van de oude Bretonse provincie Cornouaille. In de elfde eeuw werd de plaats samengevoegd met het hertogdom Bretagne. Quimper heeft zwaar geleden onder de gevolgen van de Bretonse successieoorlog in de veertiende eeuw. Ondanks deze gewelddadige periode is de historische binnenstad van deze plaats door de jaren heen goed bewaard gebleven. In de binnenstad staat een indrukwekkende Gotische kathedraal, die geweid is aan de heilige Corentin. Deze kathedraal werd gebouwd tussen de dertiende en de zestiende eeuw en is daarmee het oudste Gotische bouwwerk in dit gedeelte van Bretagne.

Quimper vandaag de dag

Vandaag de dag is Quimper een mooie stad die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. In de oude historische straten kunt u uren wandelen zonder dat u raakt uitgekeken. In deze leuke plaats is genoeg te zien en te beleven. Zo is onder meer een bezoekje aan het Musée départemental Breton de moeite waard. In dit museum komt u alles te weten over de Bretonse geschiedenis en kunt u vele mooie schilderwerken bewonderen. Deze plaats staat bekend om zijn crêpes en cider. Het is na een wandeling door de binnenstad dan ook meer dan de moeite waard om ergens op een terrasje te genieten van deze lokale specialiteiten. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Finistère, of elders in de regio Bretagne, is een bezoekje aan deze leuke stad meer dan de moeite waard!

Quimper bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Finistère ook interessant: