Rennes

Rennes is de belangrijkste stad van het departement Ille-et-Vilaine en is tevens de hoofdstad van de regio Bretagne.Rennes Deze mooie stad kent een rijke geschiedenis en is een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in dit gedeelte van Bretagne.

Geschiedenis van Rennes

Al in de Oudheid was er sprake van menselijke bewoning op de locatie van de huidige stad Rennes. Zo stond er een Keltische nederzetting met de naam Condate, wat de hoofdstad van de stam van de Redones was. Na de val van het Romeinse Rijk breidde deze stad zich steeds verder uit. Vanaf de negende eeuw na Christus zetelden de graven van Rennes in deze stad. Vanwege het belang van de stad besloot men om deze volledig te omwallen. Zo bouwde men een grote verdedigingsmuur, waarvan tot op de dag van vandaag de Portes Moderlaises en de Tour Duchesne te bezichtigen zijn. In de achttiende eeuw brandde een groot gedeelte van de binnenstad van Rennes af. Hierbij gingen veel traditionele eikenhouten huizen verloren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad deels verwoest door bombardementen. Desondanks heeft Rennes zijn indrukwekkend mooie historische centrum weten te behouden.

Rennes vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ille-et-Vilaine is een bezoekje aan deze mooie stad absoluut de moeite waard. Deze stad staat bekend om zijn mooie historische centrum met tal van leuke winkels en terrasjes. Een wandeling door deze gezellige stad is een prima dagbesteding. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een hele dag de tijd nemen, want er is genoeg te zien en te beleven in deze mooie stad. Zo kunt u bijvoorbeeld de mooie kathedraal Saint-Pierre bezoeken, of de net zo mooie basiliek Saint-Sauveur uit de achttiende eeuw. Ook een bezoekje aan het schitterende Palais du Parlement de Bretagne is de moeite waard!

Rennes bezoeken?

Wilt u deze mooie stad in het departement Ille-et-Vilaine zelf bezoeken en ervaren hoe mooi deze hoofdstad van de regio Bretagne is? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ille-et-Vilaine ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk