Rochefort-en-Terre

Rochefort-en-Terre is een prachtig plaatsje in het departement Morbihan, in de regio Bretagne. Dit mooie historische plaatsje staat bekend als een echt bloemendorp. Volgens velen is het een van de allermooiste plaatsjes van heel Frankrijk. Het plaatsje behoort dan ook tot de vereniging van ‘Les Plus Beaux Villages de France’, oftewel de vereniging van de allermooiste dorpjes in Frankrijk. In 2016 werd het plaatsje door de Fransen bovendien uitgekozen tot het meest geliefde plaatsje in heel Frankrijk.

Geschiedenis van Rochefort-en-Terre

Rochefort-en-Terre ligt op de zuidelijke flank van een rotsachtige bergrug. Deze strategische locatie werd al vroeg in de geschiedenis als zeer belangrijk beschouwd. Tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was hier dan ook al sprake van een kleine, versterkte nederzetting. In de twaalfde eeuw werd er op deze strategische locatie een kasteel gebouwd door de heren van Rochefort. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje. Door de eeuwen heen groeide dit plaatsje uit tot een van de belangrijkste plaatsjes in dit gebied. Tot aan de achttiende eeuw kende het plaatsje een periode van bloei. In de twintigste eeuw kwam het kasteel van Rochefort-en-Terre in handen van de Amerikaanse schilder Alfred Klots. Mede dankzij de invloed van deze schilder groeide het plaatsje uit tot een populaire ontmoetingsplaats voor kunstenaars.

Rochefort-en-Terre vandaag de dag

Vandaag de dag is Rochefort-en-Terre een van de mooiste plaatsjes in het departement Morbihan. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied is een bezoekje aan dit mooie plaatsje dan ook meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie, historische plaatsje met zijn prachtige straatjes en authentieke gebouwen kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Zo kunt u heerlijk flaneren in de geplaveide straatjes, tussen de prachtige bebloemde gevels. In het plaatsje zijn verschillende leuke restaurantjes en ateliers te vinden. In dit leuke plaatsje is altijd wel wat te zien en te beleven!
Rochefort-en-Terre

Rochefort-en-Terre bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Morbihan zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Morbihan ook interessant: