Vannes

Vannes is een prachtige stad in de regio Bretagne en is de hoofdstad van het departement Morbihan. Deze stad staat bekend om zijn indrukwekkende historische centrum, dat door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard is gebleven. Deze stad ligt aan de golf van Morbihan, aan de monding van de twee rivieren Marle en Vincin. Een bezoekje aan deze mooie stad is meer dan de moeite waard.

Geschiedenis van Vannes

De naam van deze stad komt van de Veneti, een zeevarend Keltisch volk dat voor de Romeinse invasie van het hedendaagse Frankrijk onder meer in deze regio leefde. In het jaar 56 voor Christus werd de plaats Darioritum gesticht door Julius Caesar. Later werd de naam van deze stad veranderd in Vannes. Tijdens de middeleeuwen maakte deze plaats een periode van bloei door. Dankzij de ligging aan de golf van Morbihan vergaarde de plaats grote rijkdom door de handel. In de dertiende eeuw werd deze belangrijke handelsplaats voorzien van uitgebreide verdedigingswerken. Zo werden er onder meer hoge vestingmuren om de plaats heen gebouwd. Mede dankzij deze indrukwekkende verdedigingswerken is de plaats gespaard gebleven van de vernietigende gevolgen van onder meer de Bretonse Successieoorlog.

Vannes vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze mooie stad bekend als een van de mooiste plaatsen van Bretagne. Wanneer u door het historische centrum wandelt lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. De combinatie van de prachtige vakwerkhuisjes en de vele leuke winkeltjes en restaurants maakt van Vannes een plaats waar u gerust enkele dagen door kunt brengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Uw vakantie in het departement Morbihan is dan ook niet compleet zonder deze leuke stad bezocht te hebben!
Vannes

Vannes bezoeken?

Wilt u deze stad met zijn prachtige historische centrum zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Morbihan ook interessant: