Vitré

Vitré is een mooie plaats in het departement Ille-et-Vilaine, in de regio Bretagne. De plaats ligt op een rots boven de rivier Vilaine en staat bekend om zijn prachtige historische centrum en zijn kasteel.

Geschiedenis van Vitré

Al in de Gallo-Romeinse tijd werd de locatie van de hedendaagse plaats bewoond. De naam van de plaats zou een afgeleide zijn van “Victor” of “Victrix”, naar de eigenaar van een boerderij in dit gebied. De geschiedenis van deze leuke plaats is nauw verbonden met dat van zijn kasteel. Deze plaats heeft dankzij zijn strategische ligging altijd een verdedigende rol vervult. Het kasteel werd gebouwd in de elfde eeuw en werd vervolgens zowel in de dertiende, veertiende als in vijftiende versterkt. Rondom dit kasteel ontstond al snel een kleine plaats, die omringd werd door verdedigingsmuren. Mede dankzij deze verdedigingswerken is Vitré door de eeuwen heen altijd een van de belangrijkste plaatsen van de regio Bretagne gebleven. Ook heeft deze mooie plaats zijn historische karakter weten te behouden, waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste plaatsen in de regio.

Vitré vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze leuke plaats absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Ille-et-Vilaine of elders in de regio Bretagne. Voor een uitgebreide wandeling door het mooie historische centrum van deze plaats kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Een bezoekje aan deze plaats is niet compleet zonder ook het kasteel gezien te hebben. Dit kasteel staat niet voor niets bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de regio Bretagne!
Vitré

Vitré bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Ille-et-Vilaine zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ille-et-Vilaine ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk