Centre

Zoals de naam al doet vermoeden, is Centre een regio die centraal in Frankrijk gelegen is.Centre De regio wordt onder meer omringd door Normandië, Bourgogne en de Auvergne. Deze regio staat onder meer bekend om haar vele indrukwekkende kastelen en prachtige natuurgebieden.

Geschiedenis van Centre

De regio kent een rijke geschiedenis, wat onder meer terug te zien is aan het grote aantal kastelen in deze streek. Tijdens de vijftiende eeuw streek het hof van Frankrijk neer in dit gebied. De reden hiervoor is dat men juist in deze streek krijtsteen kon vinden, waarmee men de vele mooie kastelen kon bouwen. Ook stond deze omgeving bekend om haar uitgestrekte jachtgebieden en vruchtbare grond. Door de eeuwen heen zijn zowel de kastelen als vele andere bouwwerken uit de vijftiende eeuw goed bewaard gebleven. Ook staan onder meer de kathedralen van Bourges en Chartres op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Centre vandaag de dag

Vandaag de dag is deze regio een geliefde vakantiebestemming. Dit komt niet alleen door de vele mooie kastelen in dit gebied. Er zijn namelijk ook vele leuke plaatsjes de vinden in deze streek. Zo zijn plaatsen als Chinon, Cour-Cheverny en Blois meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. In de grotere steden als Tours en Orleans kunt u gerust een dag doorbrengen zonder dat u uitgekeken raakt. De natuurliefhebbers onder ons kunnen naar hartenlust wandelen en fietsen in deze streek. Zo staat onder meer het departement Indre-et-Loire bekend om haar prachtige natuur. De regio Centre is dan ook een ideale vakantiebestemming voor zowel cultuurliefhebbers als natuurliefhebbers!

Departementen van Centre

Deze veelzijdige regio bestaat uit zes verschillende departementen, te weten: Cher, Eure-et-Loir, Indre, Indre-et-Loire, Loir-et-Cher en Loiret. Per departement zijn de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Centre

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Per departement zijn deze op een rijtje gezet.

Vakantie in Centre

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen en de leukste campings in deze veelzijdige vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.