Bezienswaardigheden in Centre

De regio Centre is een enorm veelzijdige vakantiebestemming.Bezienswaardigheden in Centre Er zijn talloze mooie bezienswaardigheden in Centre te vinden. Centre staat bekend om zijn vele prachtige kastelen. Deze veelzijdige regio bestaat uit de departementen Cher, Eure-et-Loir, Indre, Indre-et-Loire, Loir-et-Cher en Loiret. Op deze pagina zijn de vele bezienswaardigheden in Centre onderverdeeld per departement. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste bezienswaardigheden in Centre vinden!

Bezienswaardigheden in Cher

In het departement Cher is veel te zien en te beleven. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit prachtige departement kunt u onder meer de abdij van Noirlac bezoeken. Deze abdij staat bekend als een van de best bewaard gebleven cisterciënzerabdijen abdijen van Frankrijk. Ook uitstapjes naar het indrukwekkende Château de Meillant of de prachtige kathedraal van Bourges zijn de moeite waard.

Bezienswaardigheden in Eure-et-Loir

Brengt u uw vakantie door in het mooie departement Eure-et-Loir? Dit departement staat bekend om zijn prachtige natuur. Deze streek is dan ook een geliefde vakantiebestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement kunt u onder meer de indrukwekkende kathedraal van Chartres bezoeken. Deze mooie kathedraal staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en behoort tot de meest bekende kathedralen van Frankrijk.

Bezienswaardigheden in Indre

Het departement Indre is een leuke en veelzijdige vakantiebestemming. Zo kunt u tijdens uw vakantie in Indre het mooie kasteel van Valençay bezoeken. Ook kunt u genieten van de prachtige natuur in het natuurpark Brenne. Ook interessant is een bezoekje aan Argentomagus. Op deze locatie bij de plaats Argenton-sur-Creuse zijn de overblijfselen gevonden van een oude Romeinse stad. Argentomagus is erg interessant om te bezoeken!

Bezienswaardigheden in Indre-et-Loire

Ook in het departement Indre-et-Loire zijn veel leuke bezienswaardigheden te vinden. In dit departement zijn namelijk vele prachtige kastelen om te bezichtigen. Zo kunt u onder meer Château de Villandry bezoeken. Dit mooie kasteel staat onder meer bekend om zijn prachtige tuinen. Ook uitstapjes naar kastelen als het kasteel van Amboise, het kasteel van Azay-le-Rideau en het wereldberoemde kasteel van Chenonceau zijn meer dan de moeite waard!

Bezienswaardigheden in Loir-et-Cher

Evenals het departement Indre-et-Loire staat ook het departement Loir-et-Cher bekend om zijn mooie kastelen. Kastelen als Château de Cheverny, het kasteel van Chambord en het kasteel van Chaumont-sur-Loire zijn stuk voor stuk leuk om te bezoeken met het hele gezin.

Bezienswaardigheden in Loiret

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Loiret kunt u onder meer de mooie abdij van Fleury bezoeken. Deze abdij is een van de belangrijkste Benedictijner abdijen in Frankrijk en ligt bij het plaatsje Saint-Benoît-sur-Loire. Ook het kasteel van Sully-sur-Loire is leuk om te bezoeken. Volgens de kenners behoort dit kasteel tot de mooiste kastelen in dit gedeelte van Frankrijk!