Abdij van Fleury

De abdij van Fleury is een prachtige abdij bij het plaatsje Saint-Benoît-sur-Loire, in het departement Loiret. Deze abdij is een van de belangrijkste Benedictijner abdijen in Frankrijk en is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek.

Geschiedenis van de abdij van Fleury

Volgens verschillende historische bronnen werd de abdij van Fleury werd gesticht rond het jaar 630. Vanaf het jaar 672 na Christus groeide de abdij snel uit tot een van de belangrijkste Benedictijner abdijen in Frankrijk, doordat monniken de relikwieën van Benedictus naar deze abdij brachten. Aan het einde van de negende eeuw na Christus werd de abdij meerdere malen geplunderd en in brand gestoken door de Noormannen. Ook tijdens de Honderdjarige Oorlog en de Godsdienstoorlogen werd de abdij geplunderd. Hoewel de abdij keer op keer werd herbouwd, brak er met de Franse Revolutie wederom een lastige periode aan. Zo werden de monniken gedwongen de abdij te verlaten en werd het klooster gebruikt als steengroeve. Ondanks zijn turbulente geschiedenis staat deze bijzondere abdij tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste abdijen in Frankrijk!

De abdij van Fleury vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie abdij opengesteld voor bezoekers. Voor een uitgebreid bezoek aan dit monumentale bouwwerk kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. U kunt zowel de abdij als de crypte bezoeken. Deze abdij is een klassiek voorbeeld van de Romaanse architectuur. De verschillende prachtige, historische kapitelen zijn absoluut de moeite waard om te bezichtigen. U kunt er zowel voor kiezen om de abdij op eigen gelegenheid te verkennen, of om deel te nemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over deze indrukwekkende abdij!
Abdij van Fleury

De abdij van Fleury bezoeken?

Wilt u deze prachtige abdij in het plaatsje Saint-Benoît-sur-Loire in het departement Loiret zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loiret ook interessant: