Abdij van Noirlac

De abdij van Noirlac is een mooie abdij bij het plaatsje Bruere-Allichamps, in het departement Cher.Abdij van Noirlac Deze abdij staat bekend als een van de best bewaard gebleven cisterciënzerabdijen van heel Frankrijk en kent een rijke geschiedenis.

Geschiedenis van de abdij van Noirlac

De abdij van Noirlac werd in het jaar 1136 opgericht door een kleine groep monniken van de abdij van Clairvaux. De abdij werd ingewijd in het jaar 1147 en kreeg de naam Maison-Dieu. Deze naam werd in het jaar 1290 veranderd in Noirlac, vanwege de aangrenzende vijver. In de eerste helft van de dertiende eeuw floreerde de abdij dankzij de vele donaties van onder meer hout, wijngaarden en molens. Tijdens de Honderdjarige Oorlog raakte de abdij zwaar beschadigd als gevolg van de strijd tussen de legers van Frankrijk en Engeland. Ook werd de abdij gedurende deze periode meerdere malen geplunderd door rovers. Ook tijdens de Godsdienstoorlogen heeft de abdij zwaar geleden. In de achttiende eeuw werd de abdij van Noirlac grotendeels gerestaureerd, waardoor deze abdij tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste cisterciënzerabdijen in Frankrijk.

De abdij van Noirlac vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Cher, of elders in de regio Centre, is een bezoekje aan de abdij van Noirlac absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie abdij kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u de abdij bezoekt kunt u er voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding vertelt een deskundige gids u alles over de geschiedenis van deze mooie abdij. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de abdij op eigen gelegenheid te verkennen. Of u er nou voor kiest om deel te nemen aan een rondleiding, of om de abdij op eigen gelegenheid te verkennen: deze prachtige abdij moet u echt eens gezien hebben!

De abdij van Noirlac bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij in het departement Cher zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cher ook interessant: