Argentomagus

Argentomagus is een oude Romeinse stad bij de plaats Argenton-sur-Creuse, in het departement Indre. Van deze oude stad zijn verschillende sporen overgebleven. Deze archeologische vindplaats is absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek.

Geschiedenis van Argentomagus

In de pre-Romeinse tijd was het gebied rondom Argentomagus eigendom van een Gallische stam. Deze stam stond bekend als de Bituriges. Rond het jaar 50 voor Christus werd deze streek veroverd door de Romeinen. Zij bouwden de stad Argentomagus op de locatie van een oud Gallisch oppidum. Deze stad kende zijn hoogtijdagen tijdens de derde eeuw na Christus. Zo werden er onder meer een amfitheater, een badhuis en verschillende tempels gebouwd. Argentomagus was een belangrijke stad, omdat de stad aan een kruispunt van enkele belangrijke handelsroutes lag. De naam van de stad was waarschijnlijk een afgeleide van ‘zilvermarkt’. In deze tijd speelde de handel in zilver een belangrijke rol in deze streek. Als gevolg van de val van het Romeinse Rijk werd de stad verlaten. Dankzij de archeologische opgravingen in de jaren zestig van de vorige eeuw zijn vele sporen van deze ooit zo belangrijke stad blootgelegd.

Argentomagus vandaag de dag

Vandaag de dag zijn de opgravingen van deze oude Romeinse stad voor iedereen te bezichtigen. Brengt u uw vakantie door in het departement Indre? Dan is een bezoekje aan deze indrukwekkende locatie absoluut de moeite waard. Bij de opgravingen is een museum gevestigd waar u alles te weten komt over deze oude Romeinse stad. Ook kunt u hier talloze opgegraven voorwerpen bezichtigen. Tijdens uw bezoek aan deze locatie kunt u onder meer de fundamenten van een oud amfitheater, enkele tempels en het badhuis bezichtigen. Een bezoekje aan deze interessante locatie is absoluut de moeite waard!

Argentomagus bezoeken?

Wilt u deze bijzondere archeologische vindplaats in het departement Indre zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre ook interessant: