Bezienswaardigheden in Indre

Het departement Indre is een prachtige vakantiebestemming.Bezienswaardigheden in Indre Bezienswaardigheden in Indre zijn er in overvloed. Samen met de departementen Cher, Eure-et-Loir, Indre-et-Loire, Loir-et-Cher en Loiret maakt Indre deel uit van de veelzijdige regio Centre. Indre staat bekend om de prachtige natuur. Zo is een wandeling door het prachtige regionaal natuurpark Brenne absoluut de moeite waard. Dit bijzonder mooie natuurpark staat ook wel bekend als “het land van de duizend meren”. Evenals elders in de regio Centre zijn er ook in Indre verschillende indrukwekkende kastelen te vinden. Een van de mooiste kastelen is het kasteel van Valençay. Een bezoekje aan dit kasteel is leuk voor het hele gezin. Dat het departement Indre een rijke geschiedenis kent, blijkt wel uit de vondsten van Argentomagus. Argentomagus is een oude Romeinse plaats bij Argenton-sur-Creuse. Vele sporen van deze Romeinse plaats zijn blootgelegd, wat een interessante inzage biedt in de Romeinse geschiedenis van deze streek.

De bezienswaardigheden in Indre op een rij

Elk van de genoemde bezienswaardigheden in Indre is prima bereikbaar vanuit mooie plaatsen als Le Blanc. Le Blanc is de belangrijkste plaats in de Brenne en is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in dit gebied!

Bezienswaardigheden in Indre

Deze bezienswaardigheden in Indre bezoeken?

Wilt u deze leuke bezienswaardigheden in het departement Indre zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de meest comfortabele hotels in dit departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de bezienswaardigheden in deze streek eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in deze prachtige streek!