Brenne

Brenne is een mooi regionaal natuurpark in het departement Indre, in de regio Centre. Dit natuurpark staat bekend om zijn vele aangelegde visvijvers en staat dan ook wel bekend als het ‘land van de duizend meren’.

Geschiedenis van Brenne

Het gebied dat vandaag de dag tot het regionaal natuurpark Brenne behoort werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Al in de middeleeuwen stond dit gebied bekend om haar moerasachtige landschap. Men vermoedt dat deze moerassen zijn ontstaan doordat er aan het begin van de middeleeuwen vele bomen zijn gekapt. Vanaf de twaalfde eeuw werden er in dit gebied vele vijvers gegraven met de oog op de visvangst. In de loop der eeuwen kwam dergelijke vijvers en sluizen steeds meer voor in het landschap. Na de Franse Revolutie raakten de vijvers en de sluizen in verval, waardoor het landschap verwilderde. Op 22 december 1982 werd het regionaal natuurpark Brenne officieel opgericht. Dit bijzondere natuurgebied bij de rivier Creuse is sindsdien uitgegroeid tot een van de mooiste natuurgebieden in het midden van Frankrijk.

Brenne vandaag de dag

Vandaag de dag is dit natuurpark een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers. In het regionale natuurpark zijn talloze wandelroutes en fietsroutes uitgezet via welke u dit gebied kunt verkennen. Het gebied huisvest ongeveer 2300 diersoorten waaronder runderen, everzwijnen en vele verschillende vogelsoorten. Met een beetje geluk kunt u tijdens uw wandeling dan ook enkele vogelsoorten bezichtigen. Ook zijn er in deze streek vele mooie plaatsjes te vinden. Zo zijn plaatsen als Le Blanc en Bélâbre leuk om te bezoeken. Vanuit beide plaatsen kunt u de Brenne prima verkennen. Bent u op zoek naar een rustige vakantiebestemming midden in de natuur? Dan is een vakantie in dit natuurpark een uitstekende keuze!
Brenne

Brenne bezoeken?

Wilt u dit prachtige natuurpark zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre ook interessant: