Château de Cheverny

Château de Cheverny is een prachtig kasteel ten zuiden van het dorpje Cour-Cheverny in het departement Loir-et-Cher. Het kasteel ligt niet ver van de rivier Loire en staat bekend als een van de mooiste kastelen in deze streek. Château de Cheverny vormde de inspiratie voor het kasteel Molensloot uit de strip Kuifje.

Geschiedenis van château de Cheverny

Château de Cheverny werd in de zeventiende eeuw gebouwd. Het kasteel was ontworpen door Jacques Bougier. Het kasteel kwam in handen van Henri Hurault, graaf van Cheverny. Anders dan andere kastelen had dit kasteel geen militaire functie. De kamers van het kasteel werden dan ook prachtig ingericht en voorzien van allerlei gemakken. Als gevolg van de Franse Revolutie moest de familie Hurault het kasteel afstaan. In 1824 kocht de familie het kasteel echter terug en werd Château de Cheverny grondig gerenoveerd. Aan het begin van de twintigste eeuw was dit kasteel een van de eerste kastelen die zijn deuren opende voor het publiek. Al snel kwam het kasteel bekend te staan om zijn interieur en de vele prachtige wandtapijten. In de loop der jaren groeide het kasteel uit tot een van de meest geliefde bezienswaardigheden in het departement Loir-et-Cher.

Château de Cheverny vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Loir-et-Cher, of elders in de regio Centre? Dan is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard. Hoewel het kasteel nog deels bewoond is, zijn verschillende kamers opengesteld voor bezoekers. Ook kunt u heerlijk wandelen door de prachtige tuinen van het kasteel, of het terrein verkennen met een treintje of een bootje. In het kasteel is een permanente expositie over Kuifje ingericht. Leuk voor jong en oud! Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust een middagje de tijd nemen.

Château de Cheverny bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel in het departement Loir-et-Cher zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loir-et-Cher ook interessant: