Château de Langeais

Château de Langeais is een indrukwekkend gotisch kasteel bij het plaatsje Langeais in het departement Indre-et-Loire.Château de Langeais Het kasteel ligt bij de opening naar de Loire-vallei en staat behoort volgens velen tot de mooiste bezienswaardigheden die in het departement Indre-et-Loire en in de overkoepelende regio Centre te vinden zijn.

Geschiedenis van Château de Langeais

Dit kasteel kent een rijke geschiedenis. Men bouwde dit kasteel in de tiende eeuw na Christus, waarmee dit een van de oudste kastelen in de regio Centre is. Het kasteel werd in het jaar 992 gebouwd in opdracht van de graaf van Anjou. Na enkele aanvallen door soldaten van de graaf van Blois, besloot de graaf van Anjou het kasteel te versterken. Zo werden er onder meer stenen muren gebouwd. In de twaalfde eeuw werd het kasteel verder uitgebreid en versterkt in opdracht van koning Richard I van Engeland. In het jaar 1206 werd het kasteel, ondanks de uitgebreide verdedigingswerken, veroverd door de soldaten van koning Filips II van Frankrijk. Als gevolg van de Honderdjarige Oorlog werd het kasteel echter volledig vernietigd. In opdracht van de Franse koning Lodewijk XI werd het kasteel echter volledig herbouwd, tot de staat waarin het vandaag de dag verkeert.

Château de Langeais vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit indrukwekkende kasteel bekend als een van de mooiste kastelen van het departement Indre-et-Loire. Een bezoekje aan dit mooie kasteel is dan ook absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Indre-et-Loire, of elders in de regio Centre. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u genieten van de prachtige kamers van het kasteel en komt u ook alles te weten over de geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Een bezoekje aan dit kasteel is leuk voor het hele gezin!

Château de Langeais bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Indre-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant: