Château de Meillant

Château de Meillant is een prachtig kasteel bij het plaatsje Meillant in het zuiden van het departement Cher. Het kasteel kent een rijke geschiedenis en is absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Cher, of elders in de regio Centre.

Geschiedenis van Château de Meillant

Al in de elfde eeuw was er sprake van een kasteeltoren op de huidige locatie van het kasteel. In de dertiende eeuw begon men aan de bouw van het kasteel van Meillant zoals we dat vandaag de dag kennen. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van Etienne II van Sancerre. Tot aan de veertiende eeuw werden er meerdere torens gebouwd. Ook werd er een slotgracht aangelegd. Ook na de veertiende eeuw zijn er nieuwe delen bij gebouwd. Door de eeuwen heen is het kasteel regelmatig van eigenaar gewisseld. Vanaf het jaar 1843 werd het kasteel gerestaureerd door de Franse architect Louis Lenormand. Zo werden er onder meer vele versieringen aangebracht waarmee het kasteel in een klap bekend kwam te staan als een van de mooiste kastelen in het departement Cher.

Château de Meillant vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat het plaatsje Meillant bekend om zijn mooie kasteel. Wanneer u dit mooie kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de geschiedenis van dit kasteel en kunt u verschillende vertrekken bewonderen. Ook een wandeling door de kasteeltuin is de moeite waard. Zo kunt u heerlijk rondstruinen langs de bossen en mooie bloemperken. Een bezoekje aan dit mooie kasteel bij het plaatsje Meillant is leuk voor jong en oud!

Château de Meillant bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel in het zuiden van het departement Cher zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cher ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk