Château de Villandry

Château de Villandry, oftewel het kasteel van Villandry, ligt ten oosten van het gelijknamige plaatsje in het departement Indre-et-Loire. Het kasteel ligt aan de rivier Cher, vlak bij de plek waar deze rivier uitmondt in de grotere rivier Loire. Dit kasteel staat met name bekend om zijn prachtige tuinen in de stijl van de zestiende eeuw.

Geschiedenis van Château de Villandry

Op de locatie van het kasteel van Villandry heeft ooit een versterkt fort gestaan. Dit fort had als doel om de omringende omgeving en de rivier Cher in het bijzonder, te kunnen verdedigen. In de zestiende eeuw kwam dit kasteel in handen van Jean le Breton, de minister van financiën onder de Franse koning François I. Hij liet het ooit zo belangrijke fort met de grond gelijk maken, met uitzondering van de oude toren. Le Breton liet hier een groot renaissancekasteel bouwen, dat in het jaar 1536 werd voltooid. Bij dit kasteel werden prachtige tuinen aangelegd. Mede dankzij deze prachtige tuinen groeide Château de Villandry al snel uit tot een van de mooiste kastelen in het departement Indre-et-Loire. In de achttiende eeuw, toen het kasteel in handen was gekomen van de markies van Castellane, werd het kasteel grondig gerenoveerd volgens de neoklassieke stijl uit de achttiende eeuw.

Château de Villandry vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat het kasteel van Villandry bekend als een van de mooiste kastelen in dit gedeelte van Frankrijk. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gedeelte van Frankrijk is een bezoekje aan dit kasteel met zijn mooie tuinen dan ook absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. U kunt er voor kiezen om het kasteel en de bijhorende tuinen op eigen gelegenheid te bezoeken, maar u kunt ook deelnemen aan een rondleiding. Ook zijn er audiogidsen beschikbaar via welke u alles te weten komt over dit mooie kasteel!

Château de Villandry bezoeken?

Wilt u dit kasteel met zijn mooie tuinen in het departement Indre-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk