Château d’Ussé

Château d’Ussé is een sprookjesachtig mooi kasteel bij het plaatsje Rigny-Ussé in het departement Indre-et-Loire.Château d'Ussé Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste kastelen langs de rivier Loire en is dan ook absoluut een bezoekje waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze omgeving.

Geschiedenis van Château d’Ussé

De helling waar het kasteel van Ussé op ligt werd al vroeg in de geschiedenis als strategisch belangrijk beschouwd. Men besloot dan ook om hier een houten vesting te bouwen, om zo de omringende omgeving te kunnen controleren. In de loop der jaren werd het kasteel uitgebreid, waarbij het kasteel werd voorzien van stenen verdedigingswerken. Vanaf de vijftiende eeuw verloor het kasteel zijn strategische waarde. Vanaf de zeventiende eeuw werd Château d’Ussé omgevormd tot een luxe verblijfplaats. Zo werd er onder meer een kapel gebouwd en ook werd er een prachtige tuin aangelegd. Het kasteel kwam in het hele land bekend te staan om zijn pracht. De bekende Franse schrijver Charles Perrault zou zich door dit kasteel hebben laten inspireren tot het schrijven van het bekende sprookje Doornroosje. Tot op de dag van vandaag staat dit kasteel bekend staat als een van de mooiste Loirekastelen.

Château d’Ussé vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Indre-et-Loire, of elders in de regio Centre? Dan is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut aan te raden. Tijdens uw bezoek kunt u de vele prachtige kamers van het kasteel bezichtigen, die zijn ingericht met authentieke meubelstukken. Zo krijgt u een goede indruk van hoe het leven in het kasteel vroeger was. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust een middag de tijd nemen. Uw bezoek aan Château d’Ussé is niet compleet zonder een wandeling door de prachtige kasteeltuin. Een bezoekje aan dit sprookjesachtige kasteel is leuk voor het hele gezin!
Château d'Ussé

Château d’Ussé bezoeken?

Wilt u dit sprookjesachtige kasteel in het departement Indre-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant: