Fort van Montbazon

Het fort van Montbazon is een indrukwekkend fort dat hoog uittorent boven de gelijknamige plaats in het departement Indre-et-Loire. Dit middeleeuwse fort staat bekend om zijn indrukwekkende donjon, wat de oudste donjon van Frankrijk is.

Geschiedenis van het fort van Montbazon

De geschiedenis van het fort van Montbazon begon in de tiende eeuw na Christus, toen men hier een grote toren bouwde. Vanuit deze toren had men uitzicht over de vallei van de rivier Indre. De toren stond dan ook op een zeer strategische locatie. Tot aan de vijftiende eeuw na Christus werden er steeds meer verdedigingswerken gebouwd. Zo werd er een grote verdedigingsmuur gebouwd en in de vijftiende eeuw bouwde men hier ook een kasteel, waar later onder meer de Franse koning Lodewijk XI verbleef. Omdat deze locatie zijn strategische waarde verloor raakte het fort van Montbazon in verval. Men besloot dan ook om het fort deels te vernietigen. Vanaf de twintigste eeuw hebben er verschillende restauraties plaatsgevonden. Mede dankzij het feit dat de donjon in het jaar 1926 tot historisch monument werd verklaard is dit mooie fort tot op de dag van vandaag te bezoeken.

Het fort van Montbazon vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Indre-et-Loire, is een bezoekje aan dit indrukwekkende fort meer dan de moeite waard. Een bezoekje aan dit fort is leuk voor het hele gezin. Tijdens uw bezoek komt u alles te weten over de geschiedenis van dit fort en ook kunt u onder meer oude katapulten bezichtigen. Ook worden er rondleidingen gegeven en worden er activiteiten georganiseerd waardoor u kunt ervaren hoe men hier in de middeleeuwen leefde. Voor een uitgebreid bezoek aan deze indrukwekkende locatie kunt u gerust een middagje de tijd nemen!

Het fort van Montbazon zelf bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort bij de plaats Montbazon in het departement Indre-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant: