Kasteel van Amboise

Het kasteel van Amboise is een indrukwekkend kasteel bij de plaats Amboise in het departement Indre-et-Loire. Dit bijzondere kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in deze streek en is dan ook absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Indre-et-Loire.

Geschiedenis van het kasteel van Amboise

De geschiedenis van het kasteel van Amboise begint in de elfde eeuw na Christus. In opdracht van de graaf van Anjou begon men met de bouw van een stenen vesting, bovenop een hoge rots boven de plaats Amboise. Door de eeuwen heen is deze vestiging meerdere malen versterkt en uitgebreid. Halverwege de vijftiende eeuw kwam het kasteel van Amboise in handen van koning Karel VII van Frankrijk. Jarenlang werd het kasteel gebruikt als officiële residentie voor de koning en leden van het koninklijke gezin. Het kasteel beleefde zijn grootste bloeiperiode in de zestiende eeuw, toen de Franse koning Leonardo da Vinci als gast naar het kasteel liet komen. Da Vinci overleed in het jaar 1519 in Amboise en is begraven in de kapel van het kasteel. Ondanks de vernietigende gevolgen van de Franse Revolutie is het kasteel door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.

Het kasteel van Amboise vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Amboise bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Indre-et-Loire. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende mooie vertrekken bezichtigen, die geheel in oorspronkelijke stijl zijn ingericht. Ook kunt u door de mooie kasteeltuin wandelen en genieten van een mooi uitzicht over de plaats Amboise en de rivier Loire. Wanneer u een liefhebber bent van mooie kastelen moet u het kasteel van Amboise echt eens gezien hebben!

Het kasteel van Amboise bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Indre-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant: