Kasteel van Azay-le-Rideau

Het kasteel van Azay-le-Rideau is een prachtig kasteel bij het gelijknamige plaatsje, in het departement Indre-et-Loire. Het kasteel ligt aan de rivier Indre en behoort volgens velen tot de mooiste kastelen in deze streek.

Geschiedenis van het kasteel van Azay-le-Rideau

Voordat het kasteel van Azay-le-Rideau werd gebouwd, heeft hier waarschijnlijk een slottoren gestaan. Aan het begin van de zestiende eeuw kwam deze slottoren in handen van Gilles de Berthelot. De Berthelot was een voormalig schatmeester van Frankrijk. Samen met zijn vrouw liet hij op de locatie van de slottoren een nieuw kasteel bouwen. De Berthelot zou echter nooit in zijn kasteel komen te wonen, omdat de Franse koning hem beschuldigde van verduistering. Hierdoor werd hij gedwongen het kasteel te ontvluchten. In de hier op volgende eeuwen wisselde het kasteel regelmatig van eigenaar. Desondanks veranderde er maar weinig aan het kasteel. Het kasteel werd door de eeuwen gebruikt als verblijf voor de adel en is door de eeuwen heen zeer goed bewaard gebleven. Aan het begin van de twintigste eeuw werd het kasteel gekocht door de Franse overheid, waarna het kasteel tot historisch monument werd verklaart.

Het kasteel van Azay-le-Rideau vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Azay-le-Rideau opengesteld voor bezoekers. Brengt u uw vakantie door in het departement Indre-et-Loire, of elders in de regio Centre? Dan is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit schitterende kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Na de verschillende mooie, gemeubileerde kamers gezien te hebben zal het u niet verbazen dat het kasteel van Azay-le-Rideau tot de mooiste kastelen van Frankrijk behoort!

Het kasteel van Azay-le-Rideau bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel aan de rivier Indre zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant: