Kasteel van Blois

Het kasteel van Blois is een indrukwekkend kasteel uit de dertiende eeuw en ligt in de gelijknamige plaats, in het departement Loir-et-Cher. Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van de regio Centre en is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gedeelte van Frankrijk.

Geschiedenis van het kasteel van Blois

Dit mooie kasteel kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot aan de middeleeuwen. Zo was er al tijdens het bewind van koning Karel de Kale, in 854, sprake van een versterkte burcht op de locatie van het kasteel. Dit gebied werd destijds geteisterd door invallen van Vikingen. Hierdoor besloot men om het kasteel verder te versterken. Vanaf de tiende eeuw was het versterkte kasteel in handen van de graven van Blois. Door de eeuwen heen werd het kasteel meerdere malen uitgebreid en verder versterkt. In de vijftiende eeuw werd het kasteel van Blois de vaste residentie van de Franse koning Lodewijk XII. In opdracht van de koning begon men aan een grote reconstructie van het kasteel. Zo werd het kasteel omgebouwd van een militaire vesting in een prachtig renaissancekasteel in gotische stijl.
Hoewel het kasteel als gevolg van de Franse Revolutie beschadigd raakte, werd het kasteel later in de geschiedenis weer volledig gerestaureerd.

Het kasteel van Blois vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Loir-et-Cher, of elders in de regio Centre? Dan is uw vakantie eigenlijk niet compleet zonder dit prachtige kasteel bezocht te hebben. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u talloze prachtige vertrekken bezichtigen, waaronder de grote zaal en de kamer van de koning en de kamer van de koningin. Een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel is leuk en interessant voor het hele gezin. Een bezoek aan het Château Royal de Blois zal u zich nog lang kunnen blijven herinneren!
Kasteel van Blois

Het kasteel van Blois bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in de mooie plaats Blois in het departement Loir-et-Cher zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loir-et-Cher ook interessant: