Kasteel van Chambord

Het kasteel van Chambord is een van de meest bekende kastelen in heel Frankrijk.Kasteel van Chambord Het kasteel ligt bij de plaats Chambord, in het departement Loir-et-Cher in de regio Centre. Dit bijzondere kasteel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geschiedenis van het kasteel van Chambord

Op 6 september 1519 werd er begonnen met de bouw van het kasteel van Chambord. Koning Frans I van Frankrijk, jaagde graag in deze omgeving. Het kasteel was dan ook voornamelijk bedoeld als tijdelijk onderkomen voor jachtpartijen en feesten. Voor permanente bewoning was het kasteel niet geschikt. Het lag te ver van de bewoonde wereld. Toen de Franse koning overleed in het jaar 1547 was het kasteel slechts gedeeltelijk gereed. Na de dood van Frans I raakte het kasteel in verval, totdat de Franse koning Lodewijk XIII het kasteel in de zeventiende eeuw cadeau deed aan zijn broer. Het kasteel werd volledig gerestaureerd, maar als gevolg van de Franse Revolutie werd de inboedel van het kasteel geveild en werd een deel van de vloeren gesloopt. In 1932 kwam het kasteel in handen van de Franse staat en na de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel in volle glorie hersteld.

Het kasteel van Chambord vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Chambord een van de grootste toeristische trekpleisters in de regio Centre. Het kasteel is dan ook prachtig om te zien. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel en de prachtige bijhorende tuinen kunt u gerust een middag de tijd nemen. Hoewel u het kasteel op eigen gelegenheid kunt verkennen, kunt u ook deelnemen aan een rondleiding. Tijdens deze rondleiding krijgt u alle hoogtepunten van het kasteel te zien onder begeleiding van een deskundige gids. Uw vakantie in het departement Loir-et-Cher of elders in de regio Centre is niet compleet zonder dit prachtige kasteel te bezoeken!
Kasteel van Chambord

Het kasteel van Chambord bezoeken?

Wilt u dit prachtige natuurpark zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loir-et-Cher ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk