Kasteel van Chenonceau

Het kasteel van Chenonceau is een indrukwekkend kasteel in de Loirevallei, bij de plaats Chenonceaux, in het departement Indre-et-Loire.Kasteel van Chenonceau Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste kastelen in deze streek en is bekend vanwege het feit dat het over het water van de rivier Cher is gebouwd. Dit kasteel is dan ook een van de meest bekende bezienswaardigheden in de regio Centre en is, na het Paleis van Versailles, het meest bezochte kasteel in heel Frankrijk.

Geschiedenis van het kasteel van Chenonceau

Het oorspronkelijke kasteel behoorde in de dertiende eeuw toe aan de familie Marques. In het jaar 1412 werd het kasteel in brand gestoken, om zo de eigenaar Jean Marques te straffen voor opruiing. Ongeveer tien jaar later herbouwde Jean Marques het kasteel en bouwde hij een versterkte molen op het grondgebied van het kasteel. Een kleine eeuw later werd het kasteel en het grondgebied verkocht aan Thomas Bohier, een vermogend man. In 1513 liet hij het kasteel en de versterkte molen slopen. De fundering van de molen in de rivier werd vervolgens gebruikt om een nieuw kasteel te bouwen. In 1535 werd dit kasteel door de koning van Frankrijk in beslag genomen wegens onbetaalde schulden. De Franse koning Henry II bood het kasteel in 1547 aan als geschenk aan zijn minnares, Diane de Poitiers. In de hier op volgende eeuwen werd het kasteel voorzien van prachtige tuinen en terrassen.

Het kasteel van Chenonceau vandaag de dag

Door de eeuwen heen is het kasteel van Chenonceau uitgegroeid tot een van de mooiste kastelen in heel Frankrijk. Wanneer u dit kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding. Onder begeleiding van een deskundige gids komt u alles te weten over dit bijzondere kasteel. Voor een uitgebreid bezoek aan dit kasteel en de prachtige bijhorende tuinen kunt u gerust een middag de tijd nemen. Brengt u uw vakantie door in het departement Indre-et-Loire, of elders in de regio Centre? Dan is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard!

Het kasteel van Chenonceau bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant: