Kasteel van Sully-sur-Loire

Het kasteel van Sully-sur-Loire is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje Sully-sur-Loire in het departement Loiret. Het kasteel behoort volgens de kenners tot de mooiste kastelen in dit gedeelte van Frankrijk en is dan ook een bezoekje waard.

Geschiedenis van het kasteel van Sully-sur-Loire

Het kasteel van Sully-sur-Loire werd aan het einde van de veertiende eeuw gebouwd op een plek waar de rivieren Loire en Sange samenvloeien. De locatie van het kasteel was tijdens de Gallo-Romeinse periode een van de zeldzame oversteekplaatsen van de rivier Loire. Iets verderop, bij het plaatsje Bonnie zijn dan ook sporen gevonden van een belangrijke Gallo-Romeinse nederzetting. Met de ondertekening van het zogenaamde Verdrag van Brétigny kwam een einde aan de eerste periode van de Honderdjarige Oorlog. Hierdoor verloor het kasteel zijn strategische waarde. Aan het begin van de zeventiende eeuw kwam het kasteel in handen van Maximilien de Béthune, de eerste hertog van Sully. Hij gaf opdracht tot het aanleggen van de kasteeltuinen. Hoewel het kasteel in 1918 deels verloren ging als gevolg van een uitslaande brand is het volledig hersteld.

Het kasteel van Sully-sur-Loire vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat het kasteel van Sully-sur-Loire bekend als een van de mooiste kastelen in de regio Centre. Het kasteel is opengesteld voor bezoekers maar is minder toeristisch dan andere kastelen zoals het kasteel van Chenonceau of het kasteel van Chambord. Voor een uitgebreid bezoek aan het kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Tijdens uw bezoek kunt u verschillende prachtige vertrekken bezichtigen die door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard zijn gebleven. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Loiret, of elders in de regio Centre is een bezoekje aan dit mooie kasteel dan ook meer dan de moeite waard!

Het kasteel van Sully-sur-Loire bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel in het departement Loiret zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loiret ook interessant: