Kasteel van Valençay

Het kasteel van Valençay is een prachtig kasteel bij het gelijknamige plaatsje in het departement Indre, in de regio Centre.Kasteel van Valençay Dit kasteel staat bekend als een van de allermooiste kastelen in dit gebied en is dan ook absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied.

Geschiedenis van het kasteel van Valençay

De locatie waar het kasteel van Valençay staat werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo heeft hier ooit een Gallo-Romeinse villa gestaan. Aan het einde van de tiende eeuw na Christus werd hier een stenen toren gebouwd. Deze stenen toren was het begin van een kasteel dat hier tot aan de vijftiende eeuw zou blijven staan. Omstreeks het jaar 1540 kwam dit kasteel en het omliggende landgoed in handen van Jacques d’Étampes. Hij liet het kasteel met de grond gelijk maken, om hier vervolgens onder toeziend oog van de architect Jean de l’Espine een nieuw kasteel te bouwen. Een van de meest illustere eigenaren van het kasteel was Charles-Maurice de Talleyrand, een van de meest bekende diplomaten uit de Franse geschiedenis. Het kasteel is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven waardoor het tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste Renaissancekastelen in Frankrijk.

Het kasteel van Valençay vandaag de dag

Vandaag de dag staat het kasteel van Valençay bekend als een van de mooiste kastelen in het departement Indre. Het kasteel is opengesteld voor bezoekers. Een bezoek aan dit mooie kasteel is als een reis door de tijd. Zo zijn de verschillende kamers op prachtige wijze ingericht met prachtig historisch meubilair uit de negentiende eeuw. In het omringende park kunt u heerlijk wandelen en genieten van de prachtige tuinen. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u een liefhebber bent van mooie kastelen moet u het kasteel van Valençay echt eens gezien hebben!
Kasteel van Valençay

Het kasteel van Valençay bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel in het departement Indre zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre ook interessant: