Kathedraal van Bourges

De kathedraal van Bourges staat ook wel bekend als Saint-Étienne de Bourges. Deze mooie kathedraal ligt in het departement Cher en is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de regio Centre. De kathedraal wordt als een van de grote meesterwerken van de gotische bouwkunst in Frankrijk beschouwd.

Geschiedenis van de kathedraal van Bourges

De kathedraal van Bourges werd tussen 1195 en 1255 na Christus gebouwd voor de aartsbisschoppen van Bourges. De kathedraal werd gebouwd als vervanging voor een oudere kerk, die ook op deze locatie stond. De bouw van het koor werd ongeveer twintig jaar na aanvang van de bouw afgerond, in het jaar 1214. In het jaar 1255 werd het schip, het centrale gedeelte van de kathedraal, voltooid. In het jaar 1324 werd de kathedraal officieel ingewijd. Gedurende de zestiende eeuw kreeg de kathedraal te maken met de vernietigende gevolgen van de Godsdienstoorlogen. Zo raakte de kathedraal zwaar beschadigd door toedoen van de Hugenoten. Aan het begin van de negentiende eeuw werd de kathedraal volledig gerenoveerd en in 1862 werd het indrukwekkende bouwwerk erkend als historisch monument. Sinds 1992 staat de kathedraal van Bourges op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De kathedraal van Bourges vandaag de dag

Wanneer u een liefhebber bent van prachtige kathedralen en u uw vakantie doorbrengt in het departement Cher of elders in de regio Centre, is een bezoekje aan deze indrukwekkende kathedraal absoluut de moeite waard. Voor een bezoek een deze kathedraal kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u door de kathedraal heen wandelt zal het u niets verbazen dat deze gotische kathedraal als een van de mooiste kathedralen in Frankrijk wordt beschouwd. Een bezoekje aan deze kathedraal is prima te combineren met een wandeling door het schitterende historische centrum van Bourges!
Kathedraal van Bourges

De kathedraal van Bourges bezoeken?

Wilt u deze mooie kathedraal zelf bezichtigen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cher ook interessant: