Cher

Dit departement is een van de zes departementen van de regio Centre. De andere vijf departementen zijn Eure-et-Loir, Indre, Indre-et-Loire, Loiret en Loir-et-Cher. Deze streek dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier, die door dit gebied stroomt. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Bourges, Saint-Amand-Montrond en Vierzon. Het departement is omgeven door de departementen Indre, Loir-et-Cher, Loiret, Nièvre, Allier en Creuse.

Geschiedenis van het departement Cher

Het departement heeft een rijke geschiedenis. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat hier al in de prehistorie sprake moet zijn geweest van menselijke bewoning. Toen de Romeinen dit gebied veroverden stichtten zij de plaats Avaricum, het hedendaagse Bourges. Vanuit Avaricum bestuurden de Romeinen de hele omgeving. Ook na de val van het Romeinse Rijk zou deze plaats een belangrijke rol blijven spelen in de geschiedenis van dit gebied. De naam van deze plaats werd veranderd in Bourges. In deze stad zijn vele sporen uit het rijke verleden tot op de dag van vandaag zichtbaar, zoals bijvoorbeeld de indrukwekkende kathedraal in het centrum van deze plaats.

Cher vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een leuke vakantiebestemming. Er is veel te zien in deze streek, van vele indrukwekkende kastelen als het Château de Culan, het Château de Blancafort en het kasteel van Anay-le-Vieil. Ook een uitstapje naar de indrukwekkende kathedraal van Bourges of abbaye de Noirlac is de moeite waard. In Bourges kunt u gerust een middagje rondwandelen. Er is altijd wel wat te beleven en er zijn vele leuke winkeltjes om lekker te shoppen. Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming in het midden van Frankrijk is dit departement een uitstekende keuze!

Cher bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige en veelzijdige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cher ook interessant: