Eure-et-Loir

Eure-et-Loir is een van de zes departementen van de regio Centre.Eure-et-Loir De andere vijf departementen zijn: Cher, Indre, Indre-et-Loire, Loiret en Loir-et-Cher. De belangrijkste plaatsen in deze streek zijn Chartres, Châteaudun, Dreux en Nogent-le-Rotrou. Het departement Eure-et-Loir is omgeven door de departementen Loir-et-Cher, Loiret, Essonne, Yvelines Eure, Orne en Sarthe.

Geschiedenis van het departement Eure-et-Loir

Het departement werd opgericht tijdens de Franse Revolutie. Het departement werd samengesteld uit delen van de voormalige provincies van Orleans en Maine. Ook werd er een gedeelte van de voormalige provincie Île-de-France bijgevoegd. Door de eeuwen heen heeft de stad Chartres altijd een prominente rol gespeeld in de geschiedenis van deze streek. Met name tijdens de middeleeuwen maakte de stad een zeer voorspoedige periode door. De stad ontwikkelde zich dankzij de inkomsten vanuit de handel en groeide al snel uit tot de belangrijkste stad in dit gebied. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland was deze streek het decor van verschillende gevechten. De rijke geschiedenis van dit departement is onder meer terug te zien in het grote aantal indrukwekkende kastelen in deze streek.

Eure-et-Loir vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Eure-et-Loir een leuke vakantiebestemming. De combinatie van de vele leuke plaatsen als Chartres, Châteaudun, Dreux en Nogent-le-Rotrou en de prachtige natuur zorgt er voor dat u hier naar hartenlust kunt wandelen. In elk van de genoemde plaatsen kunt u gerust enkele uren doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook aan indrukwekkende bezienswaardigheden is er geen gebrek in deze streek. Van het mooie kasteel van Châteaudun en het Château de Maintenon tot aan de mooie kathedraal van Chartres. In dit departement is altijd wel wat te zien of te beleven!
Eure-et-Loir

Eure-et-Loir bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige en veelzijdige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure-et-Loir ook interessant: