Indre-et-Loire

Indre-et-Loire is een van de zes departementen van de regio Centre. De andere vijf departementen zijn: Cher, Eure-et-Loir, Indre, Loiret en Loir-et-Cher. De belangrijkste plaatsen in deze streek zijn Chinon, Tours en Loches. Het departement Indre-et-Loire is omgeven door de departementen Loir-et-Cher, Indre, Vienne, Maine-et-Loire en Sarthe.

Geschiedenis van het departement Indre-et-Loire

Het departement Indre-et-Loire was een van de 83 departementen in Frankrijk dat ontstond als gevolg van de Franse Revolutie. Het departement werd gecreëerd uit het grondgebied van de voormalige provincie Touraine. Ook is er een deel van de oude provincie Anjou aan toegevoegd. De geschiedenis van deze streek is nauw verbonden met die van die van de hoofdstad Tours. Deze streek werd voor de inval door de Romeinen bewoond door een Gallische stam. Nadat de Romeinen dit gebied veroverden stichtten zij de plaats Caesarodonum. Deze plaats groeide al snel uit tot een van de belangrijkste plaatsen in dit gebied. Deze stad werd in de derde eeuw na Christus volledig verwoest door de barbaren. Later werd op deze locatie een nieuw dorp gesticht, dat uiteindelijk uit zou groeien tot de bekende stad Tours.

Indre-et-Loire vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Indre-et-Loire een leuke vakantiebestemming. In deze streek is veel te zien en te beleven. Van bekende kastelen als het kasteel van Chenonceau, het kasteel van Villandry en het kasteel van Amboise tot aan de kathedraal van Tours en de prachtige plaats Chinon. Deze streek staat bekend om haar vele kastelen en is dan ook een ideale vakantiebestemming voor de cultuurliefhebbers onder ons. Ook zijn er in dit departement talloze mooie wandelroutes uitgezet. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek is er altijd wel iets te doen!
Indre-et-Loire

Indre-et-Loire bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige en veelzijdige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant: