Indre

Dit departement is een van de zes departementen van de regio Centre.Indre De andere vijf departementen zijn: Cher, Eure-et-Loir, Indre-et-Loire, Loiret en Loir-et-Cher. De belangrijkste plaatsen in dit departement zijn Le Blanc, Châteauroux, La Châtre, Argenton-sur-Creuse en Issoudun. Het departement, dat is vernoemd naar de gelijknamige rivier, is omgeven door de departementen Indre-et-Loire, Loir-et-Cher, Cher, Creuse en Vienne.

Geschiedenis van het departement Indre

Het departement werd opgericht tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790. Het departement werd samengesteld uit delen van de voormalige provincie Berry en gedeelten van Poitou, Marche en Touraine. Deze streek kent een rijke geschiedenis. Voordat de Romeinen dit gebied veroverden leefde hier een Gallisch volk, waarvan talloze sporen gevonden zijn, waaronder keramiek en grafurnen. De streek heeft door de eeuwen heen veel weten te profiteren van de handel over de gelijknamige rivier en de textielindustrie. Mede dankzij deze inkomsten heeft de stad Châteauroux zich in de loop der eeuwen weten onderscheiden als een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste stad van dit departement.

Indre vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit mooie departement bekend als een van de mooiste streken in het midden van Frankrijk. Rondom de rivier zijn in de loop der eeuwen prachtige landschappen ontstaan, waar u heerlijk kunt wandelen. De Brenne is een prachtig natuurpark dat bekend staat om haar vele meren. Dit natuurpark is een ideale vakantiebestemming voor rustzoekers, natuurliefhebbers en wandelaars. In het departement zijn tot slot ook verschillende indrukwekkende kastelen te vinden. Van het kasteel van Valençay tot het kasteel van Sarzay. Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming is dit mooie departement een uitstekende keuze!

Indre bezoeken?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige en veelzijdige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre ook interessant: