Loir-et-Cher

Dit departement is een van de zes departementen van de regio Centre. De overige vijf departementen zijn Cher, Eure-et-Loir, Indre, Indre-et-Loire en Loiret. Het departement is omgeven door de departementen Eure-et-Loir, Loiret, Indre, Indre-et-Loire en Sarthe. Deze streek is vernoemd naar de twee rivieren die hier door heen stromen, de rivieren Loir en Cher. De belangrijkste plaatsen in dit gebied zijn Blois, Vendôme en Romorantin-Lanthenay.

Geschiedenis van het departement Loir-et-Cher

Het grondgebied dat vandaag de dag tot het departement behoort kent een rijke geschiedenis. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat deze streek al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Tijdens de middeleeuwen werden er vele kastelen in dit gebied gebouwd. Dit was niet voor niets, want deze streek had te maken met de vele invallen van Noormannen. Tot aan de zeventiende eeuw maakte deze streek een zeer voorspoedige periode door dankzij de inkomsten uit de landbouw en de handel. Deze streek heeft echter zwaar geleden onder de gevolgen van de godsdienstoorlogen. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Loir-et-Cher staat dit gebied tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste streken in dit gedeelte van Frankrijk.

Loir-et-Cher vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Loir-et-Cher een ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van natuur en mooie kastelen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek kunt u vele prachtige kastelen bezoeken. Zo moet u kastelen als het kasteel van Chambord, het kasteel van Blois en het kasteel van Chaumont-sur-Loire echt eens gezien hebben. Een uitstapje naar deze kastelen is leuk voor het hele gezin. In mooie plaatsen als Blois, Vendôme en Romorantin-Lanthenay kunt u gerust een dagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Het departement Loir-et-Cher is dan ook een prima vakantiebestemming!

Loir-et-Cher bezoeken?

Wilt u deze mooie streek zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loir-et-Cher ook interessant: