Steden en dorpen in Centre

De regio Centre is een favoriete vakantiebestemming voor velen.Steden en dorpen in Centre De regio Centre heeft dan ook enorm veel te bieden. Zo zijn er talloze indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. Ook aan mooie steden en dorpen in Centre is er geen gebrek. Van charmante kleinere plaatsjes als Chinon en Yèvre-le-Châtel tot aan prachtige grotere plaatsen als Chartres en Blois. De regio Centre bestaat uit de departementen Cher, Eure-et-Loir, Indre, Indre-et-Loire, Loir-et-Cher en Loiret. In elk van deze departementen kunt u gerust enkele weken doorbrengen zonder dat u raakt uitgekeken. Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Centre per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de leukste steden en dorpen in Centre vinden!

Steden en dorpen in Cher

Brengt u uw vakantie door in het departement Cher? Dan zijn uitstapjes naar plaatsen als Apremont-sur-Allier en Aubigny-sur-Nère aan te raden. Beide plaatsjes staan bekend om het feit dat hun historische karakter door de eeuwen heen bijzonder goed bewaard is gebleven!

Steden en dorpen in Eure-et-Loir

Het departement Eure-et-Loir staat bekend om de combinatie van zijn prachtige natuur en mooie plaatsen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Eure-et-Loir is een bezoekje aan de mooie stad Chartres absoluut de moeite waard. Deze mooie stad staat bekend om zijn indrukwekkende kathedraal. Ook een uitstapje naar het mooie historische stadje Châteaudun is de moeite waard. Dit stadje staat bekend om zijn mooie historische centrum en zijn indrukwekkende kasteel. Een bezoekje aan dit mooie stadje is leuk voor jong en oud!

Steden en dorpen in Indre

Het departement Indre is een geliefde vakantiebestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars, want in dit departement is het prachtige natuurpark Brenne te vinden. Er zijn echter ook verschillende mooie plaatsen te vinden in het departement Indre. Een van de allermooiste plaatsjes in dit departement is Le Blanc. Dit mooie plaatsje ligt aan de rivier Creuse en is absoluut een bezoekje waard.

Steden en dorpen in Indre-et-Loire

Ook in het departement Indre-et-Loire is veel te zien en te beleven. Zo zijn er in dit departement talloze mooie kastelen te vinden. Ook zijn plaatsen als Chinon en Loches een bezoekje waard. Beide plaatsen behoren tot de mooiste plaatsen van de regio Centre en volgens sommigen zelfs tot de mooiste plaatsen van Frankrijk!

Steden en dorpen in Loir-et-Cher

In het departement Loir-et-Cher ligt onder meer de grotere plaats Blois. Blois is de belangrijkste plaats in deze streek en staat bekend om zijn prachtige historische centrum. Ook in de mooie plaats Vendôme kunt u gerust een middagje doorbrengen. Evenals Blois staat ook Vendôme bekend om zijn mooie centrum met tal van leuke winkels en terrasjes!

Steden en dorpen in Loiret

In het departement Loiret zijn ook genoeg leuke steden en dorpen te vinden. Het allermooiste plaatsje in het departement Loiret is misschien wel Yèvre-le-Châtel. Dit plaatsje ligt ongeveer zestig kilometer ten noordoosten van de grote stad Orléans en staat op de officiële lijst van de mooiste plaatsen in Frankrijk, de zogenaamde “Les Plus Beaux Villages de France”!

Zonnig Zuid-Frankrijk