Apremont-sur-Allier

Apremont-sur-Allier is een mooi plaatsje in het departement Cher. Het plaatsje ligt aan de rivier Allier, ongeveer 20 kilometer ten zuidwesten van de grotere plaats Nevers. Dit plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk en maakt dan ook deel uit van de vereniging van ‘Les Plus Beaux Villages de France’.

Geschiedenis van Apremont-sur-Allier

De geschiedenis van het plaatsje is nauw verbonden met dat van zijn kasteel. Het zogenaamde Château d’Apremont-sur-Allier werd tijdens de middeleeuwen op verhoogde plek aan de oever van de rivier Allier gebouwd. Het kasteel keek uit op een van de belangrijkste oversteekplaatsen over de rivier Allier. Rondom deze oversteekplaats is in de loop der eeuwen het plaatsje Apremont-sur-Allier ontstaan. Het plaatsje groeide uit tot een van de belangrijkste steengroevedorpen in dit gebied. De vele gewonnen stenen werden vervoerd over de rivier Allier en werden gebruikt voor de bouw van verschillende religieuze bouwwerken, zoals bijvoorbeeld de kathedraal van Orleans en de abdij van Fleury, bij het plaatsje Saint-Benoît-sur-Loire. Doordat het plaatsje door de eeuwen heen goed bewaard is gebleven staat het tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk!

Apremont-sur-Allier vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Cher of in het aangrenzende departement Nièvre. Dit pittoreske dorpje staat vol met mooie vakwerkhuisjes die versierd worden door vele mooie bloemen. Wanneer u dit plaatsje bezoekt kan een wandeling door het Parc Floral niet ontbreken. Deze bijzonder mooie botanische tuin staat vol met mooie bloemen en exotische planten. Ook een bezoekje aan het Château d’Apremont-sur-Allier is absoluut de moeite waard. Hier komt u alles te weten over de geschiedenis van dit kasteel en het plaatsje!
Apremont-sur-Allier

Apremont-sur-Allier bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Cher zelf bezoeken en ervaren waarom dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes in Frankrijk behoort? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cher ook interessant: