Aubigny-sur-Nère

Aubigny-sur-Nère is een mooi historisch plaatsje in het departement Cher in de regio Centre en ligt aan de river Nère. Het plaatsje ligt ongeveer 48 kilometer ten noorden van de grotere plaats Bourges en staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in deze streek.

Geschiedenis van Aubigny-sur-Nère

Het plaatsje Aubigny-sur-Nère kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot aan de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Destijds stond dit plaatsje bekend onder de naam Albinacum. Deze naam is later verbasterd in Aubigny. Door de eeuwen heen groeide dit plaatsje uit tot een van de belangrijkste plaatsjes in de voormalige provincie Berry. Er werden verschillende vestingwerken gebouwd en niet veel later kreeg het plaatsje ook een eigen kasteel. In het jaar 1423 werd Aubigny-sur-Nère door de Franse koning Karel VII geschonken aan de Schotse legeraanvoerder John Stuart. Onder leiding van John Stuart vochten de Schotten samen met de Fransen tegen de Engelsen. Nadat de plaats in 1512 grotendeels werd verwoest door een grote brand, besloot Stuart de plaats weer op te bouwen in een typische Schotse vakwerkstijl. Ook liet hij een nieuw kasteel bouwen.

Aubigny-sur-Nère vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat Aubigny-sur-Nère bekend om zijn prachtige vakwerkhuisjes. Wanneer u besluit om dit mooie plaatsje te bezoeken kunt u heerlijk rondstruinen door de authentieke straatjes. Er zijn veel leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes te vinden. Uw bezoek aan dit mooie plaatsje is niet compleet zonder ook het kasteel gezien te hebben. Wanneer u door dit mooie plaatsje wandelt en het kasteel bezoekt waant u zich even in de middeleeuwen. In dit plaatsje worden regelmatig middeleeuwse markten georganiseerd, evenals gekostumeerde optochten en vele middeleeuwse shows. Een bezoekje aan dit bijzondere plaatsje is dan ook absoluut de moeite waard!
Aubigny-sur-Nère

Aubigny-sur-Nère bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Cher zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Cher ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk