Blois

Blois is een mooie stad in het departement Loir-et-Cher, in de regio Centre.Blois De stad ligt aan de rechteroever van de rivier Loire en staat bekend om zijn talrijke prachtige, steile straatjes.

Geschiedenis van Blois

De plaats werd voor het eerst benoemd in een document uit de zesde eeuw na Christus. De plaats, destijds Blesae geheten, was toen al een van de belangrijkste plaatsen in dit gebied. In de tiende eeuw werd de plaats uitgeroepen tot de hoofdstad van het gelijknamige graafschap. Ondanks vele aanvallen, onder meer van hun rivalen, de graven van Anjou, wist het graafschap stand te houden. De graven van Blois beheersten in de middeleeuwen twee belangrijke gebieden, namelijk het gebied rondom Blois en Chartres en de Champagne. Aan het einde van de veertiende eeuw kwam het graafschap in handen van hertog Lodewijk I van Orléans, broer van koning Karel VI. Ondanks verschillende turbulente perioden, waaronder de Honderdjarige Oorlog, de Godsdienstoorlogen en de Franse Revolutie, is de plaats Blois er in geslaagd om zijn historische karakter te behouden.

Blois vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan de mooie stad meer dan de moeite waard. In het oude stadscentrum kunt u uren wandelen door de prachtige middeleeuwse straatjes. Op sommige plekken voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In de binnenstad zijn talloze leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes te vinden. Uw bezoekje aan deze mooie stad is niet compleet zonder het mooie kasteel en de prachtige kathedraal Saint-Louis gezien te hebben. In de omgeving van deze leuke stad zijn talloze prachtige kastelen te vinden, zoals het kasteel van Chambord en Château de Cheverny. Deze mooie stad is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in het departement Loir-et-Cher!
Blois

Blois bezoeken?

Wilt u deze mooie stad in het departement Loir-et-Cher zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Loir-et-Cher ook interessant: