Chartres

Chartres is de hoofdstad van het departement Eure-et-Loir, in de regio Centre. Deze stad staat bekend om zijn prachtige kathedraal, die hoog boven het oude stadscentrum uittorent. De stad ligt ongeveer negentig kilometer ten zuidwesten van Parijs, wat de stad een leuke bestemming voor een lang weekend weg maakt.

Geschiedenis van Chartres

De geschiedenis van deze stad gaat terug tot aan de Gallo-Romeinse tijd. Op de locatie van de hedendaagse stad lag de plaats Autricum. Autricum was een van de belangrijkste plaatsen van een Keltische stam die in dit gebied leefden, de Carnutes. Chartres kent een gewelddadige geschiedenis. Zo werd de stad in het jaar 858 platgebrand door de Noormannen. Tijdens de middeleeuwen was Chartres al uitgegroeid tot een van de belangrijkste steden in dit gedeelte van Frankrijk. In het jaar 1417 werd de stad veroverd door de Engelsen, als gevolg van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. De kathedraal van Chartres is door de eeuwen heen uitgegroeid tot het symbool van deze stad. Hoewel de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd werd, heeft het historische centrum van Chartes samen met de kathedraal de strijd doorstaan.

Chartres vandaag de dag

Vandaag de dag staat Chartres bekend als een van de mooiste steden in het departement Centre. De stad staat bekend om zijn prachtige middeleeuwse stadscentrum, waar de kathedraal het absolute hoogtepunt is. In de oude binnenstad kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Uw bezoek aan deze mooie stad is niet compleet zonder een bezoekje aan de indrukwekkende kathedraal. De kathedraal is bijzonder mooi en behoort niet voor niets tot de beroemdste kathedralen in Frankrijk. In de binnenstad zijn voldoende leuke winkeltjes en terrasjes te vinden waar u tijdens de mooie zomerdagen heerlijk kunt genieten. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio is een bezoekje aan deze mooie stad absoluut de moeite waard.
Chartres

Chartres bezoeken?

Wilt u deze mooie stad met de indrukwekkende kathedraal zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure-et-Loir ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk