Châteaudun

Châteaudun is een mooi stadje in het zuiden van het departement Eure-et-Loir. Het stadje ligt aan de rivier Loire en staat bekend om zijn mooie historische centrum met zijn indrukwekkende kasteel, vele middeleeuwse vakwerkhuizen en gezellige straatjes.

Geschiedenis Châteaudun

Al in de Oudheid was er sprake van een versterkte Gallische nederzetting op de plaats van het hedendaagse stadje. Deze versterkte nederzetting lag bovenop de hoge rots aan de rivier Loire. Op de locatie van deze Gallische nederzetting bouwde men later een kasteel indrukwekkend kasteel. Vanaf deze rots had men een goed uitzicht over de rivier Loire en kon men de belangrijke handelsroute over deze rivier verdedigen. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein plaatsje en aan het begin van de twaalfde eeuw bouwde men een abdij in de nabijheid van dit kasteel. Het plaatsje maakte tot aan de zeventiende eeuw een welvarende periode door dankzij de textielindustrie. De oude binnenstad van Châteaudun werd op 20 juni 1723 getroffen door een verschrikkelijke brand. Hierbij werd het grootste gedeelte van dit plaatsje vernietigd, maar het plaatsje werd volledig hersteld.

Châteaudun vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat Châteaudun bekend als een van de mooiste stadjes in het departement Eure-et-Loir. Het plaatsje heeft door de eeuwen heen zijn historische karakter te behouden, wat terug te zien is in de vele prachtige middeleeuwse gebouwen en karakteristieke straatjes. Een wandeling door het historische centrum van Châteaudun is dan ook absoluut de moeite waard. Uw bezoek aan deze mooie plaats is niet compleet zonder ook het kasteel gezien te hebben. Vanuit dit kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over dit stadje!
Châteaudun

Châteaudun bezoeken?

Wilt u dit leuke stadje in het departement Eure-et-Loir zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Eure-et-Loir ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk