Chinon

Chinon is een mooie plaats in het departement Indre-et-Loire en ligt aan de rivier Vienne. Deze plaats staat onder meer bekend om zijn indrukwekkende fort, dat hoog boven de plaats uittorent. Ook staat Chinon bekend om de mooie middeleeuwse straatjes. Het is dan ook niet voor niets dat deze leuke plaats sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Geschiedenis van Chinon

De plaats Chinon ligt op een plateau dat uitkijkt over de rivier Vienne. Deze strategische locatie werd al vroeg in de geschiedenis op waarde geschat. Verschillende archeologische opgravingen hebben sporen blootgelegd die er op duiden dat dit plateau al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer sporen gevonden van Gallo-Romeinse verdedigingswerken. Vanwege de strategische locatie besloot men hier een kasteel te bouwen. Dit kasteel speelde een belangrijke rol in de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Ook bracht Jeanne d’Arc enige tijd in dit kasteel door. Na de Honderdjarige Oorlog verloor het kasteel zijn strategische waarde. Desondanks zijn zowel het kasteel als de middeleeuwse straatjes van deze plaats door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.

Chinon vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze mooie plaats aan de rivier Vienne meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Indre-et-Loire of elders in de regio Centre. Doordat het plaatsje zo goed bewaard is gebleven voelt een wandeling door het historische centrum als een reis terug in de tijd. De combinatie van de smalle straatjes en de oude, oorspronkelijke middeleeuwse huizen zorgt er voor dat u hier gerust een middag door kunt brengen zonder dat u zicht hoeft te vervelen. Wanneer u Chinon bezoekt kan een bezoekje aan het kasteel niet ontbreken. Vanuit het kasteel kunt u namelijk genieten van een prachtig uitzicht!
Chinon

Chinon bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats in het departement Indre-et-Loire zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Indre-et-Loire ook interessant: